“Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf!”

1 08 2022

Mijn levensmotto is “Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf” en ik merk dat ik de afgelopen 4,5 jaar dat ik nu zelfstandig ondernemer ben, (bewust en onbewust) dit motto steeds meer aan het laden ben in mijn bedrijf en in aanbod naar mijn klanten.

Ik zie en voel dat hier een grote behoefte ligt. Kijkend naar de groeiende burn out cijfers, systemen zoals het onderwijs die piepen en kraken, een wereld waarin geld regeert en de natuur ondergeschikt wordt gemaakt.

Wij mogen weer terug naar de kern, naar de essentie, naar wie we werkelijk zijn en wat wij hier te doen hebben op aarde.

Het grappige is dat hierin de grootste uitdaging ‘de wereld’ is, die we zelf gecreëerd hebben. We leven momenteel in een wereld waar het niet altijd vanzelfsprekend is dat we onze ware zelf (durven) zijn, keuzes durven maken op basis van wat wijzelf nodig hebben. Vanaf jongs af leren we namelijk hoe we ons zouden moeten gedragen, wat we wel/ niet zouden moeten doen/ kiezen en zijn. Met (hopelijk) als gevolg dat je op een bepaald moment in je leven vastloopt, omdat je diep van binnen voelt dat er iets anders nodig is. Wees dankbaar voor dit moment en deze les, je krijgt nu de kans om uit jouw hamsterwieltje te stappen en opnieuw richting te geven aan jouw leven!

Ik geloof dat als je weet wie je bent, wie je in werkelijkheid bent, je in staat bent om beter richting te geven aan je leven en dus ook jouw loopbaan. Je weet wat je nodig hebt en hoe je keuzes kan maken, die jou meer in alignment brengen ofwel dichter bij jezelf. Het helpt je beter voor jezelf te zorgen en daarmee ook voor anderen en de wereld om je heen.

Sinds een half jaar ben ik bekend met Human Design, een prachtig systeem wat met behulp van onze geboortedatum, tijd en plaats vertelt wat ons ‘design/ blauwdruk is bij geboorte. Het brengt de wijsheid uit het oosten en de wetenschap uit het westen samen in een persoonlijke ‘chart’ voor jou. De ‘chart’ wordt opgemaakt uit de stand van de planeten ten tijde van jouw geboorte. Nu niet afhaken he! Dit is echt super interessant. En het mooie is, je hoeft me niet te geloven, ben vooral sceptisch en ga het voor jezelf onderzoeken! Dat ben ik nu ook aan het doen. “Er is namelijk meer tussen hemel en aarde dan waar je wijsbegeerte van durft dromen” (Hamlet, Shakespeare)

Inmiddels 2 readingen van een Human Design analyst, een weekend ‘Living your design’ en vele boeken, podcasts en gesprekken verder over dit thema. Start ik in september met de volgende stap in de opleiding tot Human Design analyst.

Human Design biedt een mooie verdieping op de werkvormen die ik al hanteer tijdens mijn coachgesprekken

Ik ben het experiment aangegaan om het systeem te toetsen op wat ik herken bij mezelf en waar ik nog lessen in te leren heb. Dit doe ik door het zowel in mijn dagelijks leven als in mijn business toe te passen en dus ook aan mijn klanten aan te bieden. En weet je wat het wonderbaarlijke is; iedere klant die ik zijn of haar Human Design toelicht, herkent zichzelf en voelt dat het klopt.

Vandaag zelfs een loopbaantraject afgesloten en geëvalueerd, waarbij de klant aangaf dat de sessie over zijn Human Design ‘de’ shift is geweest voor hem om te vertrouwen op dat wat komt en meer bewuste keuzes te maken voor wat hij nodig heeft in zijn huidige werk en leven.

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar jouw chart, neem dan contact met me op via mijn website www.casemiercoaching.nl of stuur me een bericht via LinkedIn.

Be the change you wanna see in the world

Hi, ik ben Roos!

Wat ik het liefste doe is mensen helpen hun unieke talenten te ontdekken.

Ik ondersteun hen om zelf richting te geven aan hun loopbaan en te gaan werken op hun eigen voorwaarden.

Nog meer inspiratie?

Me, myself and i

Me, myself and i

De wereld verandert in een rap tempo en wij als mensen blijven ons maar aanpassen en steeds harder ons best doen om maar mee te kunnen doen in de ‘ratrace’. Als we zo doorgaan, zal het burn-out cijfer nooit...

Lees meer
“Studiekeuze, hoe dan?”

“Studiekeuze, hoe dan?”

 "Doe jij ook iets in coaching voor jongeren? " vragen mijn klanten mij wel eens. “Mijn dochter weet niet welke studie ze moet kiezen. Ze is 17 jaar, hoe moet zij nou een keuze maken uit al die...

Lees meer
Iedereen heeft talenten!

Iedereen heeft talenten!

“Everyone is a genius, but if you judge a fish by it’s ability to clim a tree. It wil live it’s whole life, believing it is stupid” (Einstein) Mijn favoriete quote als het gaat over talentontwikkeling en...

Lees meer
De Gouden Boeddha

De Gouden Boeddha

Een van de meest bezochte plekken in Thailand is de tempel van de Gouden Boeddha. Er staat een massief gouden boeddhabeeld, meer dan 3 meter hoog en meer dan 2,5 ton zwaar. Het verhaal is voor mij een...

Lees meer
Ontwikkeladvies van Nl leert door

Ontwikkeladvies van Nl leert door

Kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen! Stond 2 dagen geleden als kop in de vooraankondiging op de website van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wat een goed nieuws. Samen met mijn collega...

Lees meer
ZPP’er tijdens de corona crisis

ZPP’er tijdens de corona crisis

3 weken geleden schreef ik een blog met de titel 'Ondernemen kun je leren' om het 2 jarig bestaan van mijn bedrijf Casemier Coaching te vieren. Ik had 2 hele goede jaren gedraaid als startend ondernemer en...

Lees meer
Ondernemen kun je leren

Ondernemen kun je leren

Vandaag precies twee jaar geleden heb ik mijn bedrijf Casemier Coaching ingeschreven bij de Kamer v koophandel. Vol vertrouwen, overlopend van energie en een kleine buffer op zak ben ik begonnen aan mijn...

Lees meer