Unplug yourself!

Week van werkstress!!

Dat alleen al gaf me deze week stress, omdat ik uit mijn omgeving te horen kreeg dat ik daar als coach toch echt iets over moest posten. En mijn omgeving heeft gelijk, niet dat ik daar nu perse iets over moet posten omdat het het thema van deze week is, maar omdat werkstress vaak een thema is in mijn coaching sessies.

En daarnaast is dit een mooi moment om jullie wat meer te vertellen over een nieuwe workshop, die ik in samenwerking met mijn vriendin en oud- collega Peggy van der Putten, adviseur duurzame inzetbaarheid, heb gemaakt. De workshop gaat over “Work-life balance”, bewustwording van de invloed van technologie op ons leven in deze snelle en drukke tijden en het besef dat dit HET moment is om beter voor onszelf te gaan zorgen. Wat kan je anders doen? Hoe is jouw balans? Welke work-life choices maak je nu en wat staat je mogelijk nog te doen? Ervaar jij ook een continu ‘druk-zijn’, onrust, beperkt vermogen om je te focussen op 1 ding tegelijk? Dan is deze workshop mogelijk iets voor jou.

Het hoge burn-out cijfer van de laatste jaren zegt al genoeg, dat we niet harder moeten gaan werken, maar juist minder, ‘more balanced’ en dus beter.

Onze workshop heeft niet voor niets de naam; “Unplug yourself!” Als bijvoorbeeld een computer niet goed werkt of vastloopt, helpt het altijd om deze even uit te zetten – te unpluggen – en om deze vervolgens weer aan te zetten. Dit geldt hetzelfde voor ons brein.

Ons brein heeft het nodig om af te schakelen en op momenten te ‘unpluggen’ om daarna weer te kunnen presteren.

Door middel van een stappenplan; “How to unplug yourself” in 5 stappen, actieve oefeningen, inspiratie, kennisoverdracht en reflectie zetten we jou aan het denken met als doel, dat je meer balans gaat ervaren in zowel werk als prive, ofwel meer “Life balance”.

Hieronder enkele reacties over onze workshop:

Axel van Koutrik schreef: Dank voor jullie inspirerende workshop! De workshop is bij ons allemaal zeer positief ontvangen en is een goede invulling waar INSynQ BV op HR-gebied voor staat, namelijk een aantrekkelijke en sociale werkgever zijn voor onze medewerkers. Een aanbeveling voor elk bedrijf wat serieus invulling wil geven aan de ontwikkeling van haar medewerkers!

Stephan Hendrikx schreef: Allereerst super bedankt voor de inspirerende sessie gisteren. Gepresenteerd vanuit vakkundige kennis en met veel enthousiasme. Ik heb genoten en neem de energie vanuit de sessie mee om er mee aan de slag te gaan.
Heb je interesse in de workshop en zou je er eens vrijblijvend over willen sparren of dit iets voor jou of jouw organisatie is, neem dan contact met me op!