Een nieuw begin

Na bijna 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij Lumens, brede welzijnsinstelling en later sociale onderneming ga ik een volgende vet coole stap maken in mijn loopbaan; ik ga voor mezelf beginnen!!!!!

1 juli 2008 ben ik gestart bij Lumens als wijkmaatschappelijk werker in de krachtwijk Woensel-west. Samen met een fantastisch team hebben we onze krachtwijkaanpak beschreven als methodiek ism Hogeschool INholland en de Marie Kamphuijsprijs in de wacht gesleept (de 3e prijs, maar daar praten we niet over ;-)) Ik heb prachtige mensen ontmoet en veel mooie dingen mogen doen voor en met de bewoners samen met mijn partners vanuit verschillende organisaties in de wijk met oa. Giel (GGzE), Jenny en Susanne (Trudo), Dries (Zuidzorg), Johan (Politie), Anouk en Arne (Gemeente casemanagers en vele andere. Those were the good days! Man, wat hebben we hard gewerkt en ook veel kunnen betekenen voor mensen die geen hulp vroegen, maar wel duidelijk hulp nodig hadden. Ik kijk met veel plezier terug naar deze tijd!

Na vijf jaar werken in de wijk werd ik gevraagd om vanuit Lumens de trajectbegeleiding van Stichting Robin Hood op me te gaan nemen. Wow!! Wat een fantastische uitdaging om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in de horeca op te leiden en uit te laten stromen naar de reguliere horeca. In samenwerking met Rachida Achhoud en de leermeesters van de restaurants vele leerlingen uit laten stromen naar een betaalde baan!! Samen op acquisitie voor banen voor onze leerlingen, gala’s, gesprekken met gemeente, UWV, netwerken etc. Ik heb drie jaar genoten van mijn werk met de leerlingen en hun begeleiders, leermeesters, samenwerkingspartners en opdrachtgevers. Veel geleerd over de horeca na zelf ook in de keuken als gastkok te hebben gestaan en meegewerkt te hebben in de bediening, R.E.S.P.E.C.T (zoals bezongen door Aretha Franklin)! Met mijn goede hardloopconditie bleek dit toch een enorme uitdaging om de hele dag in de benen te zijn.

Mijn laatste mooie uitdaging bij Lumens was de overstap naar Animo, peoplemanagement! Al snel mocht ik ‘buiten gaan spelen’ ofwel Business-2-business gaan coachen. Ook hier voelde ik me als een vis in het water, helemaal insynq met mijn TMA (talent motivatie analyse) talenten!! Ik heb hier al flink mogen proeven van het ondernemen (net als bij Robin Hood) en dit smaakt dus naar meer! Ik heb mensen begeleid in hun re-integratie, vanuit talentmanagement middels de TMA (assessment tool) mensen weer in hun kracht gezet om regie te nemen in hun eigen loopbaan, mensen begeleid die vast waren gelopen in hun werk en nog veel meer gave dingen met succesvolle resultaten en positieve feedback. Ik heb echt genoten van mijn tijd bij Lumens!

Als ik zo’n ‘road down memorylane’ loop, zie ik een hele logische ontwikkeling naar mijn nieuwe uitdaging voor 2018. Naast mijn loopbaan ben ik namelijk persoonlijk ook enorm gegroeid als mens en als coach. Al mijn life events hebben in de 10 jaar bij Lumens plaatsgevonden. In dienst bij Lumens ben ik getrouwd, en heb 2 prachtige dochters gekregen, ben vervolgens gescheiden, verhuist, voor het eerst van mijn leven op mezelf gaan wonen en nu zelfstandig ondernemen!!!!

Ik voel me fantastisch en loop over van energie bij de gedachte naar wat de toekomst nog meer voor mij in petto heeft! “Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst”; ik heb geleerd, dat wat er ook gebeurd, ik op mezelf kan vertrouwen en de mensen om mij heen.

What if i fall? What if you fly! You’ll never know unless you try!!!

Vanaf het voorjaar ga ik starten met MIJN eigen bedrijf! Mijn missie: “Medewerkers in bedrijven zijn gelukkig en werken vanuit hun hart.” Medewerkers zijn het meest gelukkig in hun werk wanneer zij werk kunnen doen wat het dichtst bij hun talenten ligt. Het verbaasd me dan ook, dat uit een onderzoek van The Gallup Organization onder 1,7 miljoen mensen bij 101 bedrijven in 63 landen blijkt dat slechts 20% van de medewerkers dagelijks werk doet waarbij ze aangesproken worden op hun talenten. Ofwel 80% niet!!! En aangezien werk een groot deel van je dag invult, is dit een duidelijke beïnvloeder hoe gelukkig je bent op andere gebieden, zoals; relaties, gezondheid en financiën. Mijn bijdrage in geluk van de medewerker zal zijn; voor mensen die niet lekker in hun werk zitten, vast lopen of om andere redenen met hun talenten/ verlangens aan de slag willen, te helpen inzicht te krijgen in wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen, middels 1 op 1 coaching, het inzetten van de TMA (talent motivatie analyse), teamcoaching etc.

Naast bovenstaande zal ik mijn opties voor andere opdrachten open houden, omdat ik ook benieuwd ben wat er nog meer op mijn pad komt. Denk je dat ik iets voor jou kan betekenen of voor jouw bedrijf of wil je sparren omtrent mogelijk thema’s/ vraagstellingen? Let me know!

 

15 januari 2018